Sopiiko ilmalämpöpumppu kerrostaloon?

Ilmalämpöpumppu sopii myös kerrostaloon! Ulkoyksikön asennus voidaan tehdä parvekkeelle, jonka myötä ilmalämpöpumpun tuottama melu ei häiritse kodin arkea. Nykyaikaisilla laitteilla asennuksesta saadaan siistin näköinen ja parvekkeelle sopiva.

Helteet vaikeuttavat kotona olemista ja vain hyvän ilmastoinnin avulla selviät kesän kuumista kuukausista. Usko tai älä – myös meillä Torniossa täällä pohjoisessa!

Lue lisää ilmalämpöpumpuista ja niiden käytöstä kerrostalossa.

Ilmalämpöpumppu kerrostaloon

Ilmalämpöpumppu kerrostaloon – tehokasta viilennystä tukaliin helteisiin

Ilmalämpöpumppu kerrostaloon tuo viilennystä tukalilla helteillä. Monissa, varsinkin vanhemmissa kerrostaloissa, ei välttämättä ole viilennys kohdallaan, joten oman ilmalämpöpumpun avulla onnistut viilentämään huoneiston tehokkaasti.

Tilaa ilmalämpöpumpun asennus ja kun kesä tulee, olet siihen valmiina ja saat nukuttua kuumat yöt tyytyväisenä.

Ilmalämpöpumpun asennukseen tarvitaan taloyhtiön lupa

Osakkeenomistajalla on oikeus tehdä muutoksia hallinnassaan olevaan huoneistoon. Ilmalämpöpumpun asennukseen pitää kuitenkin hankkia taloyhtiön lupa.

Jos ilmalämpöpumppuja ei ole aiemmin asennettu taloon, pitää asiasta tehdä linjaus yhtiökokouksessa. Sen jälkeen ilmalämpöpumppujen asentamiseen riittää taloyhtiön hallituksen lupa.

Saako ilmalämpöpumpun asentaa kerrostaloon?

Ilmalämpöpumpun saa asentaa kerrostaloon, jos siitä on ensiksi päätetty yhtiökokouksessa ja saatu sen jälkeen vielä lupa taloyhtiön hallitukselta. Ilmalämpöpumppuja asennetaan parvekkeen sisälle, viilentämään huoneiston suurinta tilaa.

Kerrostaloasuntojen viilennys on lisääntynyt paljon viime kesien helleaaltojen vuoksi

Kesät ovat olleet huomattavasti lämpimämpiä viime vuosien aikana, mikä on johtanut korkeampaan kysyntään parvekkeelle asennettaviin ilmalämpöpumppuihin kerrostaloasuntoon. Ilmalämpöpumpun toiminta on tehokasta ja se sopii paremmin viilennykseen, kuin muut laitteet.

Ilmalämpöpumppu kerrostalossa

Ilmalämpöpumppu kesäksi 2023

Aloita pyytämällä meiltä tarjous ilmalämpöpumpun asennukseen. Viime aikoina kysyntä on kasvanut hyvin korkeaksi, joten laitteen asennuksen ajankohta on hyvä varmistaa ajoissa. Sen jälkeen selvitä taloyhtiöltäsi lupa voitko asentaa ilmalämpöpumpun huoneistoosi. Ilmalämpöpumput asennetaan yleensä parvekkeen sisäpuolelle, joten asennuskohtaa ja laitemallia voit alkaa jo pohtimaan hyvissä ajoin.

Korkein oikeus (KKO) linjasi osakkeenomistajan oikeutta asentaa ilmalämpöpumppu parvekkeelleen

Korkein oikeus sanoo nykyään, että osakkeenomistajat saavat asentaa ilmalämpöpumpun omaan huoneistoonsa. Kysyntä ilmalämpöpumpulla oli korkea jo ennen linjausta, mutta linjauksen jälkeen kysyntä on kasvanut entisestään.

Onko ilmalämpöpumppu tarpeeksi hiljainen kerrostaloon?

Korkealaatuista ilmalämpöpumppua ei tarvitse pelätä, sillä niiden tuottama äänitaso on kerrostalon parvekkeelle sopiva. Ilmastointilaite ja sen äänitaso on helposti selvitettävissä asentajamme kautta ja pystymme kertomaan varmuudella laitteen tuottaman melutason rakennuksen ulkopuolella.

Siirrettävä ilmastointilaite ei edellytä taloyhtiön lupaa

Siirrettävän ilmastointilaitteen käyttäminen ei edellytä kenenkään lupaa. Isot ja epäkäytännölliset ilmastointilaitteet käyttää paljon sähköä, niiden asentaminen on hankalaa pitkien letkujen vuoksi ja niiden kovaäänisyys ei yleensä houkuttele montaa kesää.

Siirrettävän laitteen hankinta ei ole luvan varaista, joten nopeasti harkittu päätös on paljon helpompaa tehdä. Pohdi tarkkaan miten järkevää on ostaa 1000 euroa maksava ilmastointilaite vs. 1500 euroa maksava ilmalämpöpumppu.

Kerrostaloasunnon viilennys

Paljonko asunnon viilentämiseen tarvitaan tehoa?

Viilennykseen tarvittava teho vaatii monen eri asian huomioimista. Mihin ulkoyksikkö on sijoitettu, missä sisäyksikön paikka sijaitsee, asunnon neliöt, ikkunoiden pinta-alat ja moni muu tekijä. Ammattitaitoiset asentajamme osaavat aina kertoa sinulle tarvittavat tiedot ennen pumpun hankintaa.

Miksi ilmanviilennyspumppu kannattaa hankkia?

Ilmalämpöpumppu voidaan hankkia monista eri syistä, kuten elintason vuoksi, eläinten ja lasten hyvinvoinnin vuoksi, unenlaadun parantamiseksi tai työtehon nostamiseksi. Jos teet pääsääntöisesti kotona töitä yrittäjänä, teet ilmalämpöpumpun erotuksen verran töitä kotona tehokkaammin!

Laite siis parantaa aina kokonaisuudessaan työn tehokkuutta ja elintasoa. Laite nostaa myös huoneistosi arvoa myöhempää myyntihetkeä varten. Asuntosi vaikuttaa paljon kiinnostavammalta vaihtoehdolta myyntitilanteessa jos sitä vertaa toiseen.

Mitä tulee ottaa huomioon, kun hankit ilmalämpöpumppua kerrostaloon?

Ilmalämpöpumpun asentamista ei voi tehdä ilman taloyhtiön lupaa. Taloyhtiö antaa asentamiselle vihreää valoa ja sen jälkeen saat asentaa rakennuksen ulkopuolelle esimerkiksi ilmalämpöpumpun. Sen jälkeen pohdi tarvettasi ja budjettia. Minkälainen tarve sinulla on sisäyksikön teholle ja ulkonäölle sekä minkälaiselta haluat, että ulkoyksikkö näyttää.

Tilaa ilmalämpöpumpun asennus Aavasaksan Sähköltä

Tilaa ilmalämpöpumpun asennus meiltä ja tee olosi kerrostalossa mukavammaksi! Asennamme ilmalämpöpumppuja niin kerrostaloihin kuin muihinkin kiinteistöihin vuosien ammattitaidolla.

Muistathan varmistaa asian kuitenkin ensin taloyhtiöltäsi ennen asennuksen tilaamista.

Tutustu Ilmalämpöpumppujen asennus -sivuumme.