Sähköauton latausasema kotiin, taloyhtiöön tai yritykselle

Tarjoamme kattavia sähköauton latausasemien asennuspalveluita, riippuen latausaseman tyypistä. Ammattitaitoinen sähköasentajamme asentaa sinulle latausaseman esimerkiksi autotallin seinään tai pylväsmallisen latausaseman kotipihaan.

Asiantuntijamme kartoittaa kohteen ja antaa ehdotuksen sähköauton latausaseman asennuksesta, jotta tuloksena on paras mahdollinen latausratkaisu. Palvelumme kattaa laajan valikoiman sähköauton latausasemia sekä kaikki niihin liittyvät asennustyöt.

Toteutamme esimerkiksi seuraavia palveluja:

  • Seinään asennettava sähköauton latausasema

  • Pylvääseen asennettava sähköauton latausasema

  • Sähköpääkeskuksen kytkennät

  • Kaivuutyöt

Huolehdimme sähköauton latausaseman yksilöllisestä suunnittelusta ja asennuksesta, jotka vastaavat juuri teidän tarpeitanne. Autamme sinua myös itse käyttöönotossa.

Sähköauton latausasema rahoituksella

Kuluttajan on mahdollista hakea sähköauton latausaseman rakentamista varten rahoitusta. Elfin-rahoitus sopii kuluttajalle, jolle sähköremontti tai sähköauton latausasema on ajankohtainen, mutta lisärahoitus uupuu. Rahoituksen avulla saat kotisi pitkäaikaiset investoinnit kerralla kuntoon.

Sähköauton latausaseman asennustyöt voidaan myös vähentää kotitalousvähennyksistä. Kotitalousvähennys on 40 % latausaseman asennustyön hinnasta. Näin voit helposti laskea sähköauton latausaseman hintaa.

Lue lisää Elfin-rahoituksesta sähköauton latausaseman hankkimiseksi.

Sähköauton latausasema

Taloyhtiö tai yritys – Varaudu tuleviin tarpeisiin!

Kun harkitset sähköauton latausaseman hankkimista, on olennaista ottaa huomioon paitsi nykyiset myös tulevat tarpeet. Suunnittelemalla yhdessä asiantuntijoiden kanssa, voitte varmistaa sähköauton lataamiseen liittyvät toiveet vastaamaan suurempaa tarvetta. Näin voidaan yhden latausaseman sijasta helposti asentaa monta latausasemaa, ilman merkittäviä lisäinvestointeja.

Meidän avullamme varmistatte, että latauspisteenne pysyvät ajan tasalla autojen ja sähköverkon nopean kehityksen tahdissa.

Latausaseman asennus tarpeidesi mukaisesti

Ammattitaitoinen sähköasentajamme tulee suoraan paikan päälle arvioimaan tilanteen. Tämän perusteella valitaan juuri sinulle sopiva sähköauton latausasema. Oli kyseessä sitten seinään asennettava latauslaite tai pihalle sijoitettava pylväsmalli, varmistamme että latausasema integroituu asennettavaan ympäristöön saumattomasti.

Mikäli sähköpääkeskus on kaukana latausaseman sijainnista, toteutamme mahdolliset kaivuutyöt, jotta turvallinen johtojen asentaminen onnistuu.

Sähköauton latausasema

Sähköauto on tulevaisuutta

Sähköautojen lataamiseen on paljon tehokkaita vaihtoehtoja ja itse latausprosessi on yksinkertainen. Bensan hinnan vaihdellessa sekä sähköautoille tarjottavien tukien ansiosta, sähköauto on taloudellisesti houkutteleva vaihtoehto. Oma latausasema takaa latausmahdollisuuden aina, kun sitä tarvitset. Se helpottaa arkea, koska sinun ei tarvitse esimerkiksi ajaa huoltoasemalle tai kauppaan auton lataamiseksi.

Sähköurakoinnit ja asennukset Aavasaksan Sähköltä

Teemme sähköauton latausaseman lisäksi myös ilmalämpöpumppujen asennuksia, sähköurakointia sekä valokuidun asentamista Tornion sekä Meri-Lapin alueella.

Asennukset

Sähköauton latausasema Tornio sekä Meri-Lapin alue, valokuituasennus, ilmalämpöpumput ja sähköurakoinnit.

Sähkötyöt

Sähköurakointia yrityksille, taloyhtiöille tai kotitalouksille Meri-Lapin alueella. Uudisrakentamisen lisäksi saat meiltä kokeneet sähköasentajat ja kohtuulliset kustannukset.

Konsultaatio

Suunnittelu ja konsultaatio Tornio sekä Meri-Lappi. Olemme luotettava ja osaava sähköalan toimija, ja toimimme konsultaatioapuna erilaisissa sähköprojekteissa, ilmalämpöpumpun asennuksessa ja huollossa, valokuituasennuksissa sekä sähköauton latausaseman asennuksessa.

UKK – Usein kysyttyä sähköauton latausasemasta

Oletko kilpailuttamassa sähköauton latausasemaa kotiin tai taloyhtiölle? Tässä usein kysyttyjä kysymyksiä, joista voi olla sinulle hyötyä.

Miksi sähköauto?

Sähköautot ovat edullisempia ajaa, sillä sähkön hinta on yleensä merkittävästi alhaisempi kuin fossiilisten polttoaineiden hinta. Sähköautoissa ei ole yhtä paljon liikkuvia osia kuin perinteisissä autoissa, jolloin huoltotarpeet ovat usein pienemmät ja edullisemmat.

Sähköautojen teknologia myös kehittyy jatkuvasti, jonka seurauksena akkuteknologia paranee, toimintasäde kasvaa ja latausajat nopeutuvat. Sähköautojen ajon aikana ei synny pakokaasupäästöjä, jotka ovat tyypillisiä polttomoottoriautoille. Tämä voi vähentää hiilidioksidipäästöjä ja parantaa ilmanlaatua erityisesti kaupunkialueilla.

Voiko sähköautoa ladata aurinkosähköllä?

Kyllä, aurinkokennoja on mahdollista yhdistää myös sähköauton lataukseen. Omalla aurinkopaneelijärjestelmällä voit olla omavaraisempi energiantuotannossasi ja ylijäämäenergia voidaan varastoida akustoon tai myydä takaisin sähköverkon jakeluun.

Paljonko maksaa sähköauton latausasema kotiin? Entä taloyhtiöön?

Sähköauton latausaseman asentamisen hintaan vaikuttavat monet eri tekijät, kuten tarvittavat kaivutyöt, latausaseman tyyppi ja kapasiteetti sekä mahdollinen tarve sähköjärjestelmän päivitykselle. Ennen tarkkaa kustannusarviota, sähköalan ammattilainen suorittaa kohteen kartoituksen arvioidakseen työn laajuuden ja erityistarpeet.

Esimerkiksi yksinkertainen kodin seinään asennettava latauslaite voi olla edullisemmasta päästä, kun taas monipistelatausjärjestelmät taloyhtiöille tai yrityksille, joissa vaaditaan laajempia sähköverkon päivityksiä, voivat maksaa tuhansia euroja. Lisäkustannuksia voi syntyä esimerkiksi kaapeloinnista, jos sähköpääkeskus on kaukana tulevasta latausasemasta.

Saako sähköauton latausaseman rakennuttamisesta kotitalousvähennystä?

Kyllä, sähköauton latausaseman rakennuttaminen omaan kotiin oikeuttaa kotitalousvähennykseen. Kotitalousvähennys vähennetään suoraan veroista ja siihen lasketaan 40 % teetetystä työstä. Vähennyksen enimmäismäärä on vuodessa 2 250 €/henkilö, joka sisältää 100 euron omavastuuosuuden.

Voit lukea kotitalousvähennyksestä lisää Verohallinnon sivuilta.

Voiko sähköauton latausaseman rakennuttaa rahoituksella?

Voit hakea joustavaa Elfin-rahoitusta sähköauton latausaseman rakennuttamiseen täältä. Tämä on luotettava sekä helppo tapa saada sähköauton latausasema kotiin.

Onnistuuko sähköauton lataus tavallisesta pistorasiasta?

Sähköautoa voi ladata tavallisen pistorasian kautta, mutta siihen sisältyy riskejä. Mikäli pidät latauksen aikana päällä saunaa, ilmalämpöpumppua tai muita kodinkoneita, voi kokonaiskulutus kasvaa liian suureksi ja pääsulakkeen kuorma voi ylittyä. Pistoke voi myös olla huonokuntoinen, jolloin se ei ole turvallinen lataamiseen.

Auton mukana tulee yleensä latauskaapeli, joka sopii tavalliseen suojamaadoitettuun pistorasiaan. Jos lataat kotona, pistorasiasta ladattaessa latausteho tulee rajoittaa 8A tehoon (1,8 kW). Vahvistettu pistorasia mahdollistaa täyden 16A (3,7 kW) lataustehon käytön.

Mikäli lataat auton taloyhtiön pistorasiasta, on suositeltavaa pyytää lupa suoraan taloyhtiön yhteyshenkilöltä.

11 kW vai 22 kW? Onko latausaseman teholla väliä sähköauton latauksessa?

Yleisimmät kotiin asennettavat latausasemat ovat teholtaan 11 kW ja 22 kW. Teholtaan noin 2,3 kW – 3,7 kW sähköauton latausasema lataa auton täyteen noin 8-12 tunnissa, esimerkiksi yön aikana riippuen akun koosta. Hybridiautoissa latausteho on yleensä 3,7kW, eikä niitä voida yleensä ladata pikalatauksella.

Mitä suurempi akku, sitä kauemmin lataaminen kestää. Teholtaan 7 kW – 22 kW sähköauton latausasema lataa auton akun noin 3-8 tunnissa. Tehokkaat 22 kW tai sitä suuremmat latausasemat (50 kW – 350 kW), lataavat auton akun pikalatauksella 80 % täyteen, jopa 20-30 minuutissa.

Sähköauton latausaseman valinta riippuu myös esimerkiksi pääsulakekoosta. Omakotitaloissa pääsulakekoko on yleensä 3x25A, joka mahdollistaa vain 11 kW lataustehon hyödyntämisen.