Valokuitu hinta kotiin tai yritykselle

Harkitsetko valokuidun ottamista kotiin tai yritykselle? Sen hinta riippuu monista eri tekijöistä. Kaivuukustannukset muodostavat kuitenkin suurimman osan kustannuksista, joten valokuituliittymä kannattaa hankkia yhdessä naapuruston tai muiden yritysten kanssa. Näin voit säästää huomattavasti kustannuksissa. 

Tutustu artikkelimme kautta valokuidun hintaan ja sen tuomiin etuihin. 

Mikä on valokuitu? 

Valokuitu on teknologia, joka käyttää lasista tai muovista valmistettuja erittäin ohuita kuituja tiedonsiirtoon valon avulla. Tämä tekniikka mahdollistaa tiedon siirtämisen erittäin suurilla nopeuksilla, mikä tekee siitä yhden nopeimmista ja luotettavimmista internet- ja verkkoyhteyksien muodoista nykypäivän markkinoilla.

Tällä hetkellä valokuituliittymä siirtää tietoa nopeasti.

Valokuidun avulla nopea netti kotiin tai toimistolle

Kotikäytössä valokuitu merkitsee sujuvampaa viihdekäyttöä kuten elokuvien suoratoistoa, pelaamista ja videopuheluita ilman viivettä tai katkoksia. Yritykselle, erityisesti niille jotka luottavat pilvipalveluihin, etätyöhön ja digitaaliseen viestintään, valokuidun tarjoama korkea nopeus ja vakaus ovat elintärkeitä.

Nostaa kiinteistön arvoa

Valokuituyhteys on yhä useammin kriteeri kiinteistön ostajalle tai vuokralaiselle, sillä se tarjoaa huomattavasti nopeamman lataus- ja lähetysnopeudet sekä vakaamman ja luotettavamman internet-yhteyden verrattuna perinteisiin laajakaistayhteyksiin. 

Kilpailuetu yritykselle

Valokuitu ei ainoastaan paranna suorituskykyä, vaan se mahdollistaa suuremman käyttäjämäärän samanaikaisen pääsyn verkkoon ilman nopeuden menetystä. Valokuidun avulla et jaa nettiä kenenkään kanssa, toisin kuin esimerkiksi 5G -yhteyden kohdalla. Paremman nopeuden ja suorituskyvyn avulla pystyt luomaan yritykselle myös kilpailuetua. 

Valokuidussa maksaa eniten sen asennus, mutta valokuituverkko kestää jopa 50 vuotta.

Valokuidun hinta

Valokuidun hinta vaihtelee monen tekijän mukaan, kuten sijainnin, palveluntarjoajan, liittymän nopeuden, sopimusehtojen, asennuksen monimutkaisuuden ja mahdollisten yrityskohtaisten tarpeiden mukaan. Seuraavaksi yleiskatsaus kustannuksiin.

Valokuidun asennuksen kustannukset 

Valokuituliittymän asennuksen hinta on aluekohtainen, mutta se on arviolta 1000 – 2000€. Suurimman osan valokuituliittymän hinnasta muodostavat kaivuukustannukset. Tästä syystä valokuituverkkoon kannattaa esimerkiksi liittyä koko naapuruston kanssa, joka pienentää kustannuksia. 

Jos alueellasi on jo valokuituverkko, asennuskustannukset voivat olla pienemmät. Mikäli valokuitua ei ole vielä vedetty alueellesi, alkuinvestointi voi olla suurempi. Asennuksen hinta sisältää yleensä kaivuutyöt, fyysiset kaapeloinnit, laitteiston asennukset ja mahdolliset liikennejärjestelyt.

Valokuituliittymän hinta kuukausittain

Valokuidun asennuksen lisäksi maksetaan kuukausimaksua. Kuukausittainen hinta voi vaihdella suuresti riippuen valitusta palvelupaketista ja tarjonta-ajasta. Yleisesti ottaen yrityksille suunnatut liittymät ovat kalliimpia kuin kuluttajille tarjotut, johtuen suuremmista nopeuksista, paremmasta tietoturvasta ja yritystason tuesta.

Hinnat voivat vaihdella esimerkiksi 50 eurosta useisiin satoihin euroihin kuukaudessa. On tärkeää verrata eri tarjoajien hintoja ja palveluita, jotta saat tarpeitasi vastaavan ratkaisun kilpailukykyiseen hintaan.

Kodin valokuidusta voidaan saada nopea nettiyhteys.

Valokuidun edut 

Valokuituliittymän etuina on sen nopeus, luotettavuus, pitkäaikaisuus ja ekologisuus. Seuraavaksi perehdymme näihin tarkemmin. 

Nopea ja luotettava 

Valokuitu tarjoaa nopeat yhteydet, sillä se yltää jopa gigabitteihin asti. Tämä mahdollistaa suurten tiedostojen lataamisen, HD-videoiden suoratoiston ja sujuvan verkkopelaamisen ilman viivettä. 

Valokuitu on erittäin luotettava tietoliikenneratkaisu. Se on immuuni sähkömagneettisille häiriöille, jotka voivat vaikuttaa kuparikaapeleihin. Valokuitu toimii erittäin hyvin myös äärimmäisissä sääolosuhteissa. 

Pitkäaikainen ja turvallinen ratkaisu

Valokuitu on tulevaisuudenkestävä teknologia. Kuituverkot voivat helposti päivittyä vastaamaan tulevaisuuden nopeus- ja kapasiteettitarpeita ilman, että itse kuitukaapelointia tarvitsee vaihtaa. 

Valokuitu on turvallinen vaihtoehto tietoliikenteen kannalta. Se on esimerkiksi immuuni sähköisille häiriöille, jotka voivat vaarantaa tietoturvaa. 

Ekologinen vaihtoehto

Valokuidun ympäristövaikutukset ovat huomattavasti pienemmät verrattuna perinteisiin kuparikaapeleihin ja jopa tiettyihin langattomiin teknologioihin. Valokuitukaapelit käyttävät merkittävästi vähemmän energiaa, koska ne siirtävät tietoa valon avulla, mikä vaatii vähemmän energiaa verrattuna sähköön perustuvan datan siirtoon.

Koko kodin netti kotiisi, valokuituyhteys vai laajakaista?

Usein kysyttyä – Onko 5G parempi kuin valokuitu?

5G on viidennen sukupolven langaton teknologia, joka tarjoaa merkittäviä parannuksia nopeudessa, latensseissa ja samanaikaisten yhteyksien määrässä. Langaton verkko on ihanteellinen liikkuville laitteille, älykkäille kaupunkiratkaisuille ja alueille, joille perinteisen kaapeloinnin vetäminen on haastavaa tai kallista.

Valokuitu puolestaan tarjoaa erittäin korkean nopeuden ja alhaisen latenssin kiinteällä yhteydellä, mikä on ihanteellista raskasta datan käyttöä ja suurta kaistanleveyttä vaativille yrityksille ja kotikäyttäjille. Se tarjoaa myös erityisen luotettavan ja turvallisen vaihtoehdon, mikä on kriittistä yrityksille, jotka käsittelevät arkaluontoista tietoa.

Langattoman verkon tai valokuidun valinta riippuu siis käyttötarpeesta, sijainnista, saatavuudesta ja budjetista.

Valokuituliittymä kotiisi laajakaistan sijaan, Aavasaksan Sähkö

Aavasaksan Sähkö asentaa valokuidun kotiisi

Oletko pohtinut valokuidun hankkimista kotiisi? Jos haluat nopeimman saatavilla olevan internetnopeuden, ota valokuitu käyttöön! Me Aavasaksan Sähköllä teemme valokuituverkon asennuksen nopeasti sekä huolellisesti. 

Ota yhteyttä ja kysy lisää.