Ilmalämpöpumppu vertailu – mikä on paras vuonna 2023?

Ilmalämpöpumppu on noussut yhdeksi suosituimmista kodin ja mökin lämmitysmuodoista. Se on monikäyttöinen ja suhteellinen edullinen hintansa vuoksi. Se pitää talon viileänä kesällä ja talvella puolestaan lämpimänä.

Tarvitsetko apua oikeanlaisen lämpöpumpun valinnassa? Tässä sinulle lisätietoa, mitä ottaa huomioon ilmalämpöpumppua valitessa sekä vertailu tämän vuoden parhaista ilmalämpöpumpuista.

Ulkoyksikkö ja sisäyksikkö sisältyvät molemmat aina ilmalämpöpumppuun.

Ilmalämpöpumppu sisältää ulkoyksikön ja sisäyksikön

Ilmalämpöpumppu koostuu sekä ulkoyksiköstä että yhdestä tai usemmasta sisäyksiköstä.

Lämmityskäytössä ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö kerää lämmitysenergiaa ulkoilmasta ja siirtää sen sisäyksikön kautta suoraan huoneilmaan. Ilmalämpöpumpun avulla voidaan tuottaa myös huoneilman jäähdytys.

Helppo asentaa kaikkiin talotyyppeihin

Laite on helppo asentaa kaikkiin talotyyppeihin. Se ei vaadi erikoisratkaisuja rakenteissa ja on investoinniltaan eri lämpöpumppu vaihtoehdoista halvin.

Tutustu tuotteisiimme, osta ilmalämpöpumppu netistä!

Ilmalämpöpumppu voi säästää sinulle satoja euroja vuodessa

Ilmalämpöpumpun toiminta perustuu siihen, että se käyttää ulkoilmasta saatua energiaa ja muuttaa sen kompressorin avulla sisäilmaksi. Voit ajatella sen toimivan samalla tavalla kuin jääkappi. Ilmalämpöpumppu voi kuitenkin sekä viilentää ilmaa että lämmittää sitä.

Ilmalämpöpumpulla on lyhyt takaisinmaksuaika, sillä se käyttää luotettavaa tekniikkaa ja se on helppo asentaa.

Se kannattaa kuitenkin valita huolella, sillä haluat saada ilmalämpöpumpusta mahdollisimman paljon irti, mutta pienellä sähkönkulutuksella ja matalalla äänenvoimakkuudella.

Lue lisää, miten ilmalämpöpumppu säästää sähköä.

Onko aika hankkia lämpöpumppu juuri sinun tarpeisiisi?

Paras ilmalämpöpumppu on sinun tarpeisiisi sopiva

Paras valinta ilmalämpöpumpulle ei ole aina se kallein, vaan juuri sinun tarpeisiisi sopiva. Koko ja lämmityksen tarve ovat useimmiten ratkaisevimmat tekijät.

Valitse kotiisi tai muuhun tilaan paras ilmalämpöpumppu

Löytääksesi juuri sinun tarpeisiisi sopivan ilmalämpöpumpun, tulee mallin olla mitoitettu tilan kokoon, jota sen on tarkoitus lämmittää. On kyseessä sitten koti tai jokin muu tila.

Pumpun on käytettävä tehokasta kylmäainetta, joka on mukautettu alhaisempiin ulkolämpötiloihin. Tekniikan on oltava luotettava ja sen on tuotettava tasainen lämpövirta silloin, kun sitä eniten tarvitaan.

Ilmalämpöpumppu kesämökille

On olemassa myös ilmalämpöpumppuja, joille on sovelluksia. Tämä valinta on erittäin hyvä lämmön etäohjaukseen ja -valvontaan. Sovellukset soveltuvat parhaiten erimerkiksi juuri kesämökin huoltolämmön hallintaan.

Tässä tapauksessa ilmalämpöpumpun tulisi sisältää myös ylläpitölämmön asetus. Ylläpitolämpö tarkoittaa sitä, että asetat lämpötilan alhaiseksi esimerkiksi 18 asteeseen, kun et ole tilassa/asunnossa paikalla.

Tarvitsetko apua oikeanlaisen lämpöpumpun valinnassa?

Ilmalämpöpumpun valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin.

Katso valikoima ilmalämpöpumppuja verkkokaupastamme.

Teho ja energiatehokkuus

Sinun tulee valita tuote, joka on riittävän tehokas, varsinkin jos ilmalämpöpumppu tulee suurempaan tilaan. Monet kuluttajat tekevät virheen valitessaan liian heikkotehoisen laitteen suhteessa omiin tarpeisiinsa.

Energiatehokkuus on tärkeä ominaisuus pumppua valitessa ja tähän kannattaakin kiinnittää huomiota ennen ostopäätöstä. Kallis, mutta energiatehokas valinta voi pitkässä juoksussa maksaa hintaeron takaisin halvempaan tuotteeseen verrattuna.

Hinta-laatusuhde

Ilmalämpöpumppuja valitessa kannattaa ottaa huomioon, kuinka kauan kestää, että malli maksaa itsensä takaisin. Saako kyseisellä hinnalla riittävää laatua, jolloin hyötysuhde on tarpeisiin sopiva.

Toiminnallisuus

Muista varmistaa jokaisesta ilmalämpöpumpusta, kuinka paljon se kuluttaa energiaa. Kodin tarpeisiin on hyvä myös varmistaa, pitääkö laite kovaa ääntä.

Ota myös huomioon, mitä muita hyödyllisiä toimintoja ilmalämpöpumpuissa on. Onko sitä esimerkiksi helppo käyttää ja säädellä tarpeen mukaan.

Varmista myös muun muassa:

1. Olosuhteisiin sopivuus

Mikäli olet ostamassa laitetta pohjoisiin olosuhteisiin, valitse tuote joka soveltuu kylmempään ilmastoon ja kestää pakkasia. Mitä korkeampi teho (kW), sitä paremmin tuote pitää kotisi lämpimänä kovillakin pakkasilla.

2. Jäähdytys ominaisuudella varustettu ilmalämpöpumppu

Hyvä ilmalämpöpumppu sisältää viilennys/jäähdytys -ominaisuuden, joka voi olla erittäin tarpeellinen, erityisesti kesähelteillä.

3. Takuu-ajan pituus

Yleensä pumpuissa on useamman vuoden takuu, joten suositus on ettei valitse alle 2 vuoden takuulla varustettua laitetta.

Ilmalämpöpumppu vie kohtuullisesti sähköä ja sen hyötysuhde on suuri.

Paras ilmalämpöpumppu vuonna 2023

Esittelyssä viisi suosittua ja laadukasta ilmalämpöpumppua. Nämä ovat kuitenkin esimerkkejä hyvistä valinnoista, ja tällä hetkellä markkinoilla on lukuisia muitakin laadukkaita tuotteita.

Mitsubishi Electric LN25 / LN35 – testattu Suomen oloissa toimivaksi

Suomen suosituin ilmalämpöpumppu, joka edustaa markkinoiden kärkeä laadun ja tehokkuuden suhteen. Mitsubishi Electric LN -ilmalämpöpumpulla on paras energiatehokkuus ja huippuluokan tekniset ominaisuudet, jotka nostavat asumisesi Premium-tasolle.

Riippuen tarjonnasta, Mitsubishi Electric LN25/LN35 hinta: n. 2000€

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • 6,3 kW lämmitysteho, A+++ energialuokitus
 • Ympäristöystävällinen R32-kylmäaine
 • WiFi-yhteys ja älypuhelinsovellus
 • Älykäs infrapunatunnistin
 • 3 vuoden takuu
 • Äärimmäinen energiatehokkuus ja erittäin pitkä käyttöikä

Lähde: wiher.fi, scanoffice.fi, taloekspertti.fi

Panasonic HZ25UKE – ympäristöystävällinen vaihtoehto

Tämän sarjan tuotteet toimivat nykyään yhtenä Skandinavian myydyimmistä ilmalämpöpumpuista. Tämän laitteen avulla huoneeseen saavutetaan nopeasti haluttu lämpötila, kovista pakkaslukemista huolimatta.

Panasonic HZ25 UKE

Panasonic HZ25UKE Hinta: 1829€

Tärkeimmät tuotetiedot:

 • Energialuokka A+++, SCOP 5.38, SEER 7.8
 • Laite lämmittää jopa 90 m², lisälämmittimenä jopa 120 m²
 • Alhainen melutaso
 • 5 vuoden takuu

Lähde: zave.fi, wiher.fi

Panasonic HZ25XKE – älykäs teknologia

Suosituimman sarjan uusin lämpöpumppu on tehonsa ja luotettavuuden ansiosta myydyimpiä ilmalämpöpumppuja. Tämän ilmalämpöpumpun ansiosta ansiosta huoneessa saavutetaan haluttu lämpötila silloinkin, kun ulkolämpötila on jopa -25 astetta.

Panasonic HZ25XKE ilmalämpöpumpun hinta on 1629€

Valitessasi tämän ilmalämpöpumpun saat luokkansa parhaan suorituskyvyn, tyylikkään muotoilun ja älykkäät ominaisuudet. Se tekee kotisi ilmasta miellyttävämmän ja puhtaamman, jopa vaativissa olosuhteissa.

Panasonic HZ25XKE Hinta: 1629€

Tärkeimmät tuotetiedot:

 • Energialuokka A+++/A+++, SCOP 5.62, SEER 8.5
 • Päälämmittimenä jopa 110 m², lisälämmittimenä jopa 140 m²
 • Sisäänrakennettu WiFi
 • Nanoe™ X -teknologia
 • Erittäin alhainen melutaso
 • Uusi ympäristöystävällinen kylmäaine R32
 • 5 vuoden takuu (jos tilataan asennuksella)

Lähde zave.fi, wiher.fi

Ilmalämpöpumppu Toshiba Seyia Plus 13 kerrostaloon

Tämä valinta on kokonsa puolesta sopiva viilentämään esimerkiksi kerrostalossa kesähelteiltä. Pienestä koosta riippumatta tehokas 3,3 kW viilennysteho. Ilmalämpöpumppu on hiljainen ja ulkoyksikkö on riittävän pieni asennettavaksi kerrostalon ulkopuolelle.

Toshiba Seyia Plus 13 ilmalämpöpumpun hinta on 1139€

Toshiba Seyia Plus 13 hinta: 1139€

Tärkeimmät tuotetiedot:

 • 3,3 kilowatin viilennysteho
 • Energialuokka A++
 • Lisävarusteena älypuhelinsovellus ja Wifi-yhteensopivuus
 • Lisävarusteena ääniohjaus
 • Itsekuivaustoiminto ehkäisemään kosteuden ja homeen kertymistä
 • Energiatehokas, tyylikäs, hiljainen
 • Asennuksineen kallis investointi pieneen kerrostaloasuntoon
 • Vaatii kaukolämmön tai sähköpatterit talveksi, toimii ainoastaan viilentävänä

Lähde: taloekspertti.fi

Gree Amber 25 – Paras hinta-laatusuhde omakotitaloon

Tämän malliston valikoima tarjoaa kustannus- ja energiatehokkaita ilmalämpöpumppuja. Amber 25 on malliston paras vaihtoehto nimenomaan omakotitalo-asumiseen, sillä se tarjoaa maltilliseen hintaa nähden voimakkaan lämmitystehon sekä kattavat ominaisuudet.

Helteellä tai pakkasella toimiva valinta. Energiatehokkuuden parantamiseksi hyvä valinta, sillä laite saavuttaa korkeimman energialuokituksen niin lämmitys- kuin viilennys käytössä.

Gree Amber 25 ilmalämpöpumpun hinta on 1090€

Gree Amber 25 lämpöpumppu hinta: 1090€

Tärkeimmät tuotetiedot:

 • 5,5 kilowatin lämmitysteho, A+++ energialuokitus
 • WiFi-yhteys ja älypuhelinsovellus
 • Erinomainen hinta-laatusuhde
 • Kustannus- ja energiatehokas laite
 • Voimakas lämmitysteho

Lähde: taloekspertti.fi

Ilmalämpöpumppua kannattaa hyödyntää päivittäin.

Mitä enemmän ilmalämpöpumppua käytetään, sitä enemmän se säästää

Ilmalämpöpumppu voi säästää vuodessa jopa noin 30% sähkö tai öljylämmityskuluista vuositasolla!

Ilmalämpöpumppu on yksinkertaisin ratkaisu lämpöpumpuista. Säästöt ovat usein myös korkeammat vuositasolla kuin esimerkiksi maalämpöpumpulla, ilma-vesilämpöpumpulla tai poistolämpöpumpulla. Valinta tulee kuitenkin tehdä aina tapauskohtaisesti, jotta korkein mahdollinen hyöty on saavutettavissa.

Ilmalämpöpumppu maksaa itsensä takaisin

Ilmalämpöpumppu säästää vuosittain useita satoja euroja, jolloin ilmalämpöpumppu maksaa itsensä takaisin vain muutamassa vuodessa. Oikein asennettuna ja huollettuna laite on pitkäikäinen.

Ilmalämpöpumpuista korkeimmat säästöt saa yleensä, kun ne kykenevät tuottamaan tehokkaasti lämpöä kylmällä säällä (kW) ja joiden energiatehokkuus (SCOP) on korkea.

Laadukas ilmalämpöpumppu tuo korkeimman vuosisäästön lämmityskustannuksissa.

Ilmalämpöpumpun asennus kannattaa jättää ammattilaisille.

Ilmalämpöpumpun asennus

Lähes kaikki ilmalämpöpumput vaativat pätevän asentajan asennusta. Asennuksen voi ostaa ilmalämpöpumpun hankinnan yhteydessä tai asennuksen voi ostaa erikseen.

Ilmalämpöpumpun hinta asennettuna

Hankinnan ja asennuksen jakamisen etuna on se, että saat enemmän vapautta etsiä edullista vaihtoehtoa. Useat kaupat myyvät halvempia ilmalämpöpumppuja, mutta todella kalliita asennuksia tai päinvastoin.

Oikeanlaisella asennuksella varmistat ilmalämpöpumpun toimivuuden

Jokaisen kylmäaineiden kanssa töitä tekevän asentajan tulee kuulua Turvallisuus- ja kemikaaliviraston ylläpitämään kylmäalan pätevyysrekisteriin.

Myös pumpun asennusta vaativat sähkötyöt on teetettävä ammattiasentajalla.

Saat asentajien työstä todistuksen sekä ilmalämpöpumpun kirjallisen käyttöohjeet, jolla varmistat oikeanlaisen käytön.

Asennus kesähelteitä tai tulevaa talvea varten

Ilmalämpöpumppu toimii niin viilentävänä kesähelteillä, kuin säästää talvella lämmityskustannuksissa.

Autamme sinua valitsemaan oikeanlaisen ilmalämpöpumpun tilan ja toiveidesi mukaan.

Suunnittelet ilmalämpöpumppua sitten sokkeloiseen tai kaksikerroksiseen kotiin, me autamme sinua juuri oikean tuotteen valinnassa!

Tarjoamme ilmalämpöpumppuja myös rahoituksella.

Lue lisää ja pyydä tarjous suoraan yhteydenottolomakkeen kautta.