Kannattaako asentaa ilmalämpöpumppu autotalliin?

Ilmalämpöpumppu on monipuolinen valinta niin autotalliin, varastoihin, piharakennuksiin kuin erilaisiin harrastetiloihin. Sen avulla voidaan lämmittää tai viilentää rakennusta tehokkaasti. Huomioithan kuitenkin, että ilmalämpöpumppu ei voi toimia ainoana lämmönlähteenä autotallissa.

Kerromme seuraavaksi ilmalämpöpumpun hyödyistä autotallissa sekä sen valinnasta ja asennuksesta. Tervetuloa mukaan! 

Miksi hankkia ilmalämpöpumppu autotalliin?

Ilmalämpöpumppu on erinomainen ratkaisu, vaikka juuri kosteisiin tiloihin kuten autotalliin. Ilmalämpöpumpun hankkiminen autotalliin parantaa tilan käytettävyyttä sekä asumismukavuutta.

Varmistaa autotallin lämmityksen ympäri vuoden

Ilmalämpöpumppu mahdollistaa autotallin lämpötilan tehokkaan säätelyn ympäri vuoden, pitäen tilan lämpimänä talvella ja viileänä kesällä. Sen avulla lämpötila on myös helppo säätää haluttuun asteeseen.

Mikäli käytät autotallia esimerkiksi työtilana tai varastona, ilmalämpöpumpun avulla voit luoda miellyttävän ympäristön itsellesi. Autotalli lämmitettynä varmistaa myös auton paremman säilytyksen. Sinun ei siis tarvitse murehtia esimerkiksi webastosta autossa tai auton lämmittämisestä johdolla.

Vähennät energiakustannuksia

Ilmalämpöpumput ovat erittäin energiatehokkaita, mikä tarkoittaa, että ne kuluttavat vähemmän energiaa lämmittäessään tilaa, verrattuna perinteisiin lämmitysmenetelmiin. Vähentynyt energiankulutus johtaa sähkölaskun pienentymiseen, mikä puolestaan tarkoittaa taloudellista säästöä pitkällä aikavälillä.

Ilmalämpöpumpulla varmistat myös lämmityksen ylläpidon, vaikka olisit poissa.

Puhdistaa sisäilman ja poistaa siitä kosteuden

Monet ilmalämpöpumput tarjoavat myös ilmanpuhdistus- ja kosteudenpoistotoimintoja, mikä parantaa autotallin ilmanlaatua. Autotalli pysyy näin kuivana ja lämpimänä läpi vuoden.

Lämmitys pitää auton hyvin lämmitettynä - ilmalämpöpumppu varmistaa auton sulamisen

Huomioi nämä asiat ilmalämpöpumpun valinnassa autotalliin

Ilmalämpöpumppua valitessa autotalliin, on hyvä ottaa huomioon erilaisia asioita. Näitä ovat muun muassa tilan koko, lämmityksen tarve, energiatehokkuus, budjetti sekä erilaiset lisäominaisuudet. Tutustu näihin lisää seuraavaksi!

Tilan koko ja lämmitystarve

Valitessasi ilmalämpöpumppua itsellesi, sinun tulee ottaa huomioon autotallin koko ja eristystaso. Nämä vaikuttavat siihen, kuinka paljon lämmitystehoa tarvitaan. Suurempi ja huonosti eristetty tila vaatii tehokkaamman ilmalämpöpumpun.

Energiatehokkuus

Eri ilmalämpöpumput kuluttavat eri määrän sähköä. Laitteista löytyy myös paljon teknistä tietoa – suorituskyky, energiatehokkuus tai muut erityisominaisuudet. Huomioi edellä mainittujen lisäksi lämmitys- ja jäähdytyskapasiteetti.

Valitse energiatehokas malli, joka säästää sähköä ja vähentää käyttökustannuksia. Etsi tuotteita joilla on korkea SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) ja SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) arvo.

Lue lisää ilmalämpöpumpun suorituskyvystä.

Lämpötilan hallinta ja melutaso

Valitse malli, joka pystyy toimimaan tehokkaasti myös ulkolämpötilojen vaihdellessa, erityisesti jos asut alueella, jossa on kylmä talvi. Monissa laitteissa on myös ylläpitäviä toimintoja, jotka varmistavat lämmön pysymisen halutulla tasolla ulkolämpötilasta huolimatta. Myös melutasolla voi olla merkitystä, mikäli työskentelet pitkiä aikoja autotallissa.

Hinta ja budjetti

Vertaile eri mallien hintoja ja mieti, kuinka paljon olet valmis investoimaan ilmalämpöpumppuun. Halvempi malli voi säästää rahaa investointivaiheessa, mutta energiatehokkaampi malli voi olla taloudellisempi pitkällä aikavälillä. 

Valitse siis itsellesi sopiva laite, joka tuo sinulle energiasäästöjä, laskee tarvittaessa lämpötilaa kesällä ja kuluttaa sähköä juuri sopivan verran.

Tarjolla olevat ilmalämpöpumput verkkokaupassamme.

Lisäominaisuudet

Valitessa ilmalämpöpumppua autotalliin, on hyvä miettiä erilaisia ominaisuus vaihtoehtoja. Näitä ominaisuuksia voivat olla esimerkiksi kosteudenpoisto, ilmanpuhdistus ja helppo käyttöliittymä. 

On lisäksi järkevää valita laite, joka on tunnettu kestävyydestään ja jota on helppo huoltaa. Huomioi myös valinnan yhteydessä laitteiden takuuehdot.

Ilmalämpöpumpun etäohjaus tuo lisää käyttömukavuutta

Autotalliin asennettua ilmalämpöpumppua on helppo säätää WiFi-ohjauksen avulla. Pystyt myös tarkastelemaan lämpötilaa reaaliajassa. Tämä toiminto on erityisesti hyödyllinen, mikäli olet pidempään poissa. 

Suurin osa ilmalämpöpumpuista sisältää sisäänrakennetun WiFi-sovittimen, jonka avulla laitetta voidaan ohjata etänä ilman lisäkustannuksia. Mikäli ominaisuus ei ole sisäänrakennettuna, se saattaa olla tilattavissa lisäosana. 

Miten lämmittää autotalli Kannattaako ilmalämpöpumppu autotalliin

Valitse oikea ilmalämpöpumppu autotalliin

Seuraavaksi annamme muutaman esimerkin sopivasta vaihtoehdosta, juuri ilmalämpöpumppuun autotallissa. 

Mitsubishi Electric AY

Tarvitsetko itsellesi energiatehokasta, mutta hiljaista ilmalämpöpumppua? Mitsubishi Electric AY voi olla vaihtoehto juuri sinulle! Kompaktin kokoinen sisäyksikkö on helppo asentaa esimerkiksi juuri autotalliin.

Ilmalämpöpumppu on hiljainen (äänitaso alhaisimmillaan 18 db) ja siinä on muun muassa likaa hylkivä pinnoite. Se sisältää myös tehokkaan ilmansuodattimen, jonka ansiosta sisäilma pysyy raikkaana ja puhtaana.

AY -mallit sisältävät aiemmin puhutun etäohjauksen sekä automaattisen takkatoiminnon. Laite huolehtii tehokkaasti huoneen lämpötilan tasosta myös automaattisesti.

Tutustu lisää AY -malleihin.

Toshiba Aurora Plus 25

Toshiba Aurora Plus 25 -malli on sinulle, joka etsit hiljaista ja taloudellista mallia. Laitteen energiatehokkuusluokka on erinomainen (A++) niin lämmityksessä kuin viilennyksessäkin. Toshiba Aurora tuottaa luotettavan lämmityksen aina -25 asteen pakkasille saakka.

Tämä vaihtoehto sopii esimerkiksi autotalliin, omakotitaloon tai mökille. Tähän vaihtoehtoon saat WiFi -etäohjauksen lisävarusteena. Tutustu lisää Toshiba Aurora Plus 25 -malliin.

Green Pular Nordic

Green Pular Nordic toimii oivana vaihtoehtona juuri esimerkiksi kesämökille tai autotalliin. Se on kooltaan siro, tehokkuudesta tinkimättä. Ilmalämpöpumppu on kehitetty hieman pienempien kohteiden tehokkaaseen lämmitykseen ja jäähdytykseen.

Ilmalämpöpumppu sisältää myös plasmasuodatuksen, joka auttaa parantamaan ilmanlaatua sekä pitää sisäilman raikkaana. Lue lisää Green Pular Nordic -laitteen teknisistä tiedoista.

Entä jos et osaa tehdä valintaa eri ilmalämpöpumppujen välillä? Kysy meiltä lisää tai tutustu verkkokauppamme ilmalämpöpumppu vaihtoehtoihin.

Ilmalämpöpumppu asennettuna, ilmalämpöpumppu asennus

Ilmalämpöpumppu asennus

Ilmalämpöpumpun asennus vaatii huolellista suunnittelua ja asiantuntemusta. Oikeaoppiminen asennus voi vaikuttaa merkittävästi tilan lämpötilaan ja energiatehokkuuteen. On tärkeää huomioida esimerkiksi valmistajan ohjeet ilmalämpöpumpun asennukseen liittyen.

Seuraavaksi kerromme muutamista yleisimmistä huomioista ilmalämpöpumpun asennukseen liittyen.

Suunnittelu

Kun lähdet suunnittelemaan ilmalämpöpumpun valintaa, lähde aina tarpeiden määrittelystä. Huomioi autotallin koko, eritys ja käyttötarkoitus valitessasi sopivaa ilmalämpöpumppua. Hanki tarvittavat työkalut työtä varten.

Sijainti ja asennuspaikan valinta

Suunnittele sisäyksikön sijoittaminen. Valitse sisäyksikölle sopiva paikka, jossa on hyvä ilmankierto ja helppo pääsy huoltoa varten. Ilmastoinnin ulkoyksikkö puolestaan tulisi sijoittaa niin, että paikassa on riittävästi ilmanvaihtoa ja joka on suojassa suoralta auringonvalolta ja sateelta.

Sähkötyöt ja asennus

Asenna ulkoyksikkö valittuun paikkaan, varmistaen että se on tukevasti kiinnitetty ja tasaisella alustalla. Poraa reiät sisä- ja ulkoyksikön välille putkien ja kaapelien vetämistä varten. Kiinnitä sisäyksikkö seinään porattujen reikien kohdalle. Tarkista, että laite on vaakasuorassa ja tukevasti kiinni.

Vedä jäähdytysaineputket ja sähkökaapelit sisäyksiköstä ulkoyksikköön. Tee sähköliitännät ammattilaisen toimesta varmistaaksesi turvallisuuden ja asennuksen laadun.

Onko ilmalämpöpumpun asennus sinulle ajankohtainen? Tilaa ilmalämpöpumpun asennus suoraan Aavasaksan Sähköltä.